Home
De Villa
Fotoalbum
Onze omgeving
Aankomst
Prijs & Service
Online-boeken
Gastenboek

 

 Adres van Villa Senang: Jalan pungutan 55 Sanur

 

Bali:

De meest geliefde vakantiebestemming van Indonesië is Bali. Het eiland dankt haar populariteit aan de prachtige stranden, relaxte omgeving en vriendelijke bevolking. Het “Eiland van de Duizend Tempels” beschikt over talrijke culturele en religieuze rituelen, de badplaats Sanur is zeer geliefd om zijn authentieke stijl, tal van leuke winkels, barretjes en restaurantjes.

Hotspots op Bali:

Het culturele centrum van Bali ligt in Ubud, waar kunst en geestelijke verrijking centraal staan. In Ubud werd de film Eat, Pray, Love met Julia Roberts in de hoofdrol opgenomen. Rondom Ubud bevinden zich vele art galleries, met moderne kunst tot aan de meest bijzondere houtsnijwerken. Tempels die je niet wilt missen zijn de Pura Besakih Tempel, Bakungan Tempel, Gunung Tempel en Tanah Lot, voor de mooiste zonsondergang.

Nationale parken op Bali:

Het grootste nationale park op Bali heet Taman Nasional Bali Barat en is oorspronkelijk opgericht door Nederlanders. Het park ligt ten westen van Bali en is een paradijs voor vogelspotters. De Monkey Forrests in Ubud, en de vis restaurantjes in Jimbaran zijn een aanrader.                           De Gunung Agung is met zijn 3.142 meter de hoogste berg van Bali en geschikt voor lange bergwandelingen. De indrukwekkende waterval van Gitgit is ongeveer 50 meter hoog en ligt in de buurt van Singaraja.

Stranden op Bali:

Kuta, Sanur, Seminyak, Jimbaran en Nusa Dua zijn geliefde strand- en resortgebieden. Hier kan je surfen, snorkelen, relaxen en genieten van de prachtige stranden. In het noorden van Bali, in de omgeving van Lovina, kun je dolfijnen spotten.

Religie:

Bali is een overwegend Hindoeïstisch eiland. Bijna dagelijks zijn er processies en offers te zien. Balinezen dragen graag traditionele kleding en zijn trots op hun geloof.

Hoofdstad Denpasar:

De hoofdstad van Bali is Denpasar. Denpasar ligt centraal in het zuiden van het eiland. Vanuit Denpasar is de rest van het eiland eenvoudig te bereiken per bus of taxi.